Öncü Gelen Bir Kurumsal Mimari Yazılımı Ekstralarla Birlikte Gelir…

Gartner’ın yıllık “Kurumsal Mimari Araçları Magic Quadrant (MQ) Raporu”nun son sürümü, BiZZdesign’da hepimize çok hoş bir haber verdi. Üst üste dört yıl boyunca “Lider” olarak kabul edildik ve üstü üste ikinci kez en yüksek “Ability to Execute” puanını aldık.

Bu, temelde bir şirketin müşterilerine vaat ettiği sonuçları yerine getirme becerisi, yani müşterilerinin hem bugünkü hem de gelecekteki başarısını garanti altına alma yeteneğidir. Doğal olarak, bu başarıdan gurur duyuyoruz. Önde gidiyor olmak bizi her zaman motive eden bir şeydir; fakat bunun dışarıdan da kabul edilmesi bu işte fark edildiğimizi gösteriyor.

Kurumsal Mimari Yazılımı

Şunu belirtmek de gerekir ki Gartner’ın MQ raporu bir kuruluşun sadece sunduğu ürünlerin bir değerlendirmesi değildir; daha doğrusu, bu, yapılan değerlendirmenin sadece küçük bir parçasıdır. MQ raporu, bütün organizasyonu dikkate alır: iş yapma şekli, müşterilerle ilişkileri, araştırma ve geliştirme, yeterli düzeyde müşteri desteği sağlama kabiliyeti vb. Diğer bir deyişle “bir iş dönüşümü inisiyatifi”nin başarılı olması için devreye girmesi gereken bütün yetkinlikler. Bu durum, zihnimizde ilginç bir düşünceyi tetikledi: Bir kurumsal mimari girişiminin başarısı da Kurumsal Mimari Yönetimi yazılımının ne kadar yetenekli olduğuna bağlıdır.

Tabii ki, bu en görünür değişken, ancak her biri hedeflenen sonuca önemli ölçüde katkıda bulunan bir faktörlerden birisidir bu. Örnek olarak otomobilinizi düşünün. İhtiyaç duyulan tek şey benzin gibi görünebilir, ancak soğutma suyunu, motor yağını veya ön cam yıkayıcı sıvısını değiştirmeden arabanızı sürmeye çalışırsanız muhtemelen çok uzağa gidemeyeceksiniz.

Bu nedenle, gelecekte kurumunuz için bir EA aracı satın alacak bir durumda kendinizi bulursanız, olgun ve yetkin bir EA platformuna sahip olmak çok önemliyken, dönüşüm projenizde çıtayı çok aşağıda tutmamanız için göz ardı etmemeniz gereken başka yönler olduğunu unutmayın. Bunlar harika bir EA yazılımının beraberinde gelen ekstralardır.

Bir Kurumsal Mimari Girişimini Başarılı Hale Getiren Ekstra Unsurlar

Satın alma sürecinde sormanız ve açıklığa kavuşturmanız gereken bazı şeyler şunlardır:

1. Uzmanlık

Uzmanlık, belirli bir alanın en tepesinde uzun süre performans göstermenin neticesinde  yavaş yavaş gerçekleşen yeterliliktir. Piyasada kaç kuruluşun uzman tavsiyesi sunduğunu düşünüyorsunuz? Veya uzman danışmanlık hizmetleri sunduğunu – özellikle de alan uzmanlığını düşünüyorsanız? Sağduyu, sadece bir azınlığın buna sahip olduğunu belirtir, yani bu bir yazılımın araştırılması ve tedariği sürecinde açıkça araştırılması gereken bir konudur.

Neyle uğraştığınızı anlamak ve gerçeğe dayalı bir karar vermek için, siz ve ekibiniz RFP’nize yanıt veren satıcının uzun vadeli müşteri başarısı için ne tür bir yaklaşıma sahip olduğunu sormalısınız. Dahası, geçmiş projelerde üretilen tecrübenin ve etkinin kanıtı sunulmalıdır. Herkes aynı alanda çalışıyor olabilir ancak sektördeki en son gelişmeleri takip etmek ve ileriye götürmek tamamen başka bir şeydir. Başarı olasılığınızı en üst düzeye çıkarmak için, pazarda öne çıkan insanlarla etkileşime geçin, onlar size üstün hizmet sunacak ve en karmaşık dönüşüm projelerinde güvenle yönlendirecek olanlardır.

2. Güvenlik

Kendinize sorun: Bu “potansiyel iş ortağımız” ne tür güvenlik pratiklerini uyguluyor? Bilgilerimizin en üst düzeyde güvenliğini sağlamak için geçerli kuralları ve yönergeleri var mı ve eğer bunlar varsa kanıtını getirebiliyorlar mı? Bunlar önemli sorulardır ve bir satıcı işinizi almaya çalışıyorsa, bu soruları tereddüt etmeden cevaplamaya hazır olmalıdır.

Sonuçta, 21. yüzyılın petrolünün bilgi olacağı oldukça açık görünüyor ve şirketler gelişimlerini bu yönde ilerletiyor. Bunu düşündüğünüzde ve özellikle kurumsal siber saldırıların sıklığı ve ciddiyetindeki artışa baktığınızda, yüksek bilgi güvenliği standartlarına sahip olmamız gerekliliği daha açık gözükecektir.

3. İnovasyon

İnovasyon, yazılım tedarikçilerinin geniş farklılıklar gösterdiği bir alandır. Rekabet avantajı sağlamak ve müşterilerinin hedeflerine ulaşmalarını desteklemek için Kurumsal Mimari yazılımı satıcılarının ürünlerini yenileyecekleri konusunda bir taahhütleri olmalıdır. Tekliflerini ilerletme yetenekleri ve süreçleri, buna dönük ciddi bir niyetleri olmalıdır ve sadece bu yılın değil, aynı zamanda bir sonraki yılın gereksinimlerine de cevap verecek şekilde ürünlerini ilerletmelidirler.

İnovasyonda yüksek puan almak, müşterilerinizin başarısını ciddiye almak anlamına gelir ve aynı zamanda şirkete her gün “geleceği inşa etmek” için oldukça fazla baskı uygular. Yenilikçi bir kültürün ayırt edici özelliklerinden birisi yazılım platformunu geliştirmek için ayrılmış kaynak miktarıdır veya ileriye dönük özellikler, işlevsellik, yöntemler vb. için beyin fırtınası yapmaya ve piyasaya sürmeye elverişli bir organizasyon yapısıdır. Bunların hepsi bir EA yazılımı tedarikçisi ile ilk görüşmelerde geçerli bir konu haline gelebilir, bu yüzden doğru araç için pazarı tarayan kurumlar bu alanda güçlü adaylarla da ilgilenmelidir.

Umarım MOS olarak bu yazımız, başarılı iş ve BT dönüşümü hakkında ilginç bir noktaya dikkat çekmiştir. Bu durumda bir Kurumsal Mimari platformu etrafında iyi bir destek yeteneklerine sahip olmanız ekibinizin daha fazla değer sunmasının yanı sıra geleceğe yönelik daha iyi bir iş sunmasını sağlayacaktır.

Pazar lideri bir kurumsal mimari aracı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bizimle hemen iletişime geçin. Size HoriZZon’un yanı sıra BiZZdesign’ın ve MOS’un müşteri başarısına olan bağlılığından da bahsedeceğiz.

error: İçerik Korumalıdır.