Covid-19 Döneminde İş Öncelikleri

Şimdi fark ettiğimiz üzere, Covid-19’un iş ve ev hayatı üzerindeki etkileri, çabalarımızı yeni bir normale geçmeyi öğrenmeye odakladı. Bunun kişisel ve ticari etkileri bariz. Kişisel açıdan hepimiz “Yalnız ama Birlikte” olmayı öğreniyoruz ve bazılarımız evden çalışan yeni meslektaşlarımıza uyum sağlıyoruz.

Profesyonel tarafta, bir zamanlar ayrıntılı iş sürekliliği planlamanın, daha verimli iş modelleri oluşturma ve merkezi bir repository üzerinde kaliteli veri saklama gibi şeylerin “olsa iyi olur” (nice-to-have) şeyler olacağını düşünen kuruluşlar, şimdi aslında bunların zaruri olduğu gerçeğine uyanıyorlar. Risk toleransını ve uzun vadeli iş hedeflerine uyumunu korurken objektif karar verme sürecini de hızlandırma ihtiyacı bir öncelik olmalıdır. Bu salgın, eğer bir işletme uzun bir süre boyunca hayatta kalacaksa, en verimli ve çevik yöntemlerle çalışmanın isteğe bağlı değil, zorunlu olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Müşteriler ve meslektaşlar ile yaptığım son görüşmelerin hepsi karşılaştıkları yeni zorluklara odaklandı. Bu görüşmelerimiz, işletmelerin ilk proje planlarını başarılı bir şekilde özetlemek ve yeniden önceliklendirmek için kritik proje kararları sırasında BiZZdesign HoriZZon’dan nasıl yararlandıklarını ortaya koydu. Odak alanlarından bazıları şunlar:

  • Evden çalışma “yeni normal” haline geldikçe şirketlerin sunduğu BT hizmetlerini izlemek için kullanılacak bir araç olacak olan “IT Resilience Dashboard”.
  • Kritik yazılım varlıklarının güvenliği ve kalitesi.
  • Seyahate veya yüz yüze ziyaretlere daha az bağımlı hale gelmesi gereken ve uzaktan çalışmaya uygun hale getirilmesi gereken iş süreçlerini belirlemek.
  • Pandemik değişimler sonucunda işletmenin her yerde hizmet vermeye ve satış yapmaya devam etmesini sağlayan dijital iş süreçlerinin değerlendirilmesi ve önceliklendirilmesi.
  • Maliyetlerin azaltılması.
  • Portföy yönetimi.
  • Uygulama modernizasyonu.
  • Tedarik Zincirinin değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi.
  • Proje önceliklendirme – önemli projelerin ilerlemesini sağlayın, diğerlerini duraklatın.
  • İK planları – işin yapılma biçiminde verimlilik yaratmak, bazı durumlarda personelin işe alınmasına hem de bazı yerlerde çalışan sayısının azaltılmasına yol açacaktır.
  • Bulut geçişi.
  • Doğru dijital dönüşüm stratejilerini değerlendirin ve yönlendirin – iş dönüşüm çabalarını hemen hızlandın işletmeler pandemi geçtikten sonra daha iyi bir konumda olacaklar.

Yöneticiler Covid-19’un neden olduğu zararı azaltmak için birinci sınıf konumda oldukları için bu, CIO ve IT yöneticileri için ömürde bir kez gelecek kariyer fırsatı olabilir. Belirsizliğin çok olduğu zamanlarda, gözünüzün gelecekte olması, işletmenizin bu durumdan olabildiğince güçlü bir stratejik pozisyonda çıkmasına yardımcı olacak bir yol bulmak anlamına gelir. Yatırım yanlısı bir yaklaşımı benimseyen şirketler, ekonomi yeniden toparlandığında öncülük etmek zorundalar.

CIO’ların Covid-19 salgınının dijital iş büyümesini destekleyici BT stratejilerini takip etmelerini engellememeleri çok önemlidir. Organizasyonlar bu eksene dayanmayı öğrendikçe, dijital dönüşüm inisiyatiflerine de aynı yaklaşımları uygulamalı ve uzun vadeli BT ve iş kabiliyetlerini geliştirmeye odaklanmalıyız. Bu dönüşümü gerçekleştirebilenler, kendilerini, dönüşümü gerçekleştiremeyenlerden daha iyi bir durumda bulacaklardır.

Sizin üzerinde çalıştığınız konular hakkında daha fazla bilgi edinmek isteriz, bu yüzden siz de fikirlerinizi paylaşmak için bize bir mesaj bırakabilirsiniz.

error: İçerik Korumalıdır.