Finansal Kayıplardan Kaçınma: Yazılım Bütçesi için 6 Adım

Uzmanlar, finansal geleceğimiz konusundaki anlaşmazlıklarında birleşirler. Ama bu yine de hazırlanmamamız gerektiği anlamına mı geliyor? Finansal olarak pazar düşüşü olmasa bile, şirketler ekonomik gerileme ile karşı karşıya kalabilirler, bu nedenle bütçenizi mali durgunluğa karşı güçlendirmek için hızlı, acısız hamleler yapabileceğinizi bilmek her zaman iyi bir fikirdir.

BT yatırımınız bu yerlerden biridir. Yazılım satın alma ve lisanslamada yapılan büyük çaplı değişiklikler, uzun vadeli önemli tasarruflar sağlayabilir. Yazılım Varlık Yönetimi projesinin geri dönüşü hızlı ve sonuçsal olabilir. Çoğu Aspera müşterisi ilk 6-12 ayda tam bir geri dönüş elde etti ve birçoğu 3 yıl içinde% 300’e kadar bir ROI gördü. Dolayısıyla, bir Yazılım Varlık Yönetimi yazılımınız yoksa , şimdi bir projeye başlamak için doğru zaman.

Bir SAM programı durgunluktaki bütçenizi tam olarak nasıl koruyabilir? Yazılım Varlık Yönetimi tamamen tasarruf ve verimlilik sağlamakla ilgilidir. Gelir getirici faaliyetlerinizi yürütmek için ihtiyacınız olan yazılıma erişimi garanti eden, finansal açıdan sürdürülebilir bir yazılım ortamı yaratır. Yazılım lisanslarınızı yöneterek ve sözleşmelerinizi geliştirerek kuruluşunuzu aşırı bütçe yüküne karşı korur.

Yazılım Bütçesi için 6 Adım

  1. İnsanları ve süreçleri kurun . En iyi SAM programlarının tümü doğru kişiler ve süreçlerle başlar. Sadece merkezi BT’den değil, kuruluşunuz genelinde paydaşların satın almasını sağlamak SAM programınızın devam eden başarısına önemli ölçüde katkıda bulunur.
  2. Bir SAM aracı edinin . “Bunun para tasarrufu ile ilgili olması gerekmez mi?” İtirazı anlıyorum ve biraz önyargılıyım, ama yatırıma değer. Herhangi bir SAM programı potansiyel olarak milyonlarca veri noktası içerecektir ve bunu bir araç olmadan etkili bir şekilde yönetemezsiniz. Evet, bu bir yatırım, ancak BT bütçeniz ve yönetim çabalarınızda size uzun vadeli önemli tasarruflar sağlayabilecek bir yatırım. Önümüzdeki on yıl içinde yapacağınız en önemli BT yatırımıdır ve hala diğer tüm yazılımlarınızdan daha ucuzdur.
  3. Parayı takip et! En büyük tasarrufunuz en büyük harcamanızda olacaktır. Salesforce, Microsoft Office 365, Adobe, AWS, Microsoft Azure yatırımlarınız iş başarınız için kritik öneme sahiptir. Ama aynı zamanda size çok pahalıya mal oluyorlar. Aynı performansı bu araçlardan alabileceğinizi ve daha az harcayabileceğinizi söylersek ne olur? Kullanımları izleyerek ve yalnızca yazılım lisanslarına ihtiyaç duyan ve kullanan kişilerin lisans almasını sağlayarak israftan kaçınır ve en pahalı yazılım araçlarınıza daha az harcarsınız.
  4. Azaltın, yeniden kullanın, güncelleyin ! Kullanılmayan lisansları geri alıp bunlara ihtiyaç duyan kullanıcılara atayarak kullanılmayan lisans sayısını düşük tutun. Kullanımı izleyerek ve yeniden iş akışlarını otomatikleştirerek, kurumunuzda her zaman doğru sayıda lisansa sahip olduğunuzdan emin olursunuz.
  5. Kaynakları yeniden dağıtın . Yazılım Varlık Yönetimi süreçlerinizi otomatikleştirmek için bir araç kullanmak, personel kapasitelerini kritik iş görevlerine yeniden dağıtacaktır. Mevcut personel kaynaklarını daha iyi yöneterek paradan tasarruf edin ve değer yaratın.
  6. Sözleşmelerinizden en iyi şekilde yararlanın . Sözleşmelerinizdeki tüm gizli avantajlardan yararlandığınızdan emin olun. Cloud taşıma avantajları da dahil olmak üzere bunlardan bazıları maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltabilir. Böylece sözleşme müzakerelerine hazırlanın, bir dahaki sefere kullanmadığınız lisanslara ve bakım anlaşmalarına fazladan ödemenin önüne geçebilirsiniz.

Kuruluşunuzu mali kayıplara karşı korumanın en önemli adımı, yazılım ortamınızı optimize etmektir. Bir Yazılım Varlık Yönetimi programı ile mevcut ortamınızda tüm kuruluşunuzu koruyacak tasarruflar ve faydalar bulabilirsiniz.

Yazılım Varlık Yönetimi çözümlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

error: İçerik Korumalıdır.