Yazılım Maliyetlerini Şimdi Azaltın…

Kurumunuzdaki Yazılım Lisans Yönetiminin, yazılım maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz ? İşte bu makalede lisanslamayı daha güçlü olarak yönetmenin birkaç yolunu inceleyeceğiz.

Yazılım Lisans Yönetimini, yazılım satın alma süreçlerinizin merkezi bir parçası haline getirin. Zaten sahip olduğunuz lisanslara, gereksiz programlara ve hizmetlere para harcamadığınızdan emin olun. Şirketin sahip olabileceği mevcut lisansları kontrol etmek için kolayca yapılandırılabilir iş akışlarına sahip bir Yazılım Varlık Yönetimi aracı kullanın , böylece fazla maliyetten kurtulmuş olacaksınız.

Yazılım maliyetlerini azaltmak için 3 kolay ipucu

Kurum içerisindeki çalışmaların yoğunlaşması sebebiyle aşırı lisanslamaya, kullanılmayan lisanslara ve aboneliklere, fazla hizmetlerin kullanılmasını istemesek dahi görmezden gelebiliriz. Ancak bu durum bütçelerin sıkılaştırılması gereksiz maliyetler ile mücadele aşaması için çok önemli bir sorundur.

Yazılım maliyetlerini kolayca azaltmanın üç basit yolu:

Sözleşme bitiş tarihlerinizi kontrol edin. Sona erecek olan sözleşmeler, gerçek ihtiyaçları ve gerçek kullanımı yansıtacak şekilde yeniden müzakere edilmelidir, böylece uzun vadede paradan tasarruf edersiniz.
Kullandıkça satın aldığınız lisansları yeniden inceleyin. Yeni lisansları satın almadan önce lisanslarınız hakkında tam bir genel bakış edinin ve sahip olduklarınızı kullanın.
Pay-as-you-go sözleşmelerinizi optimize edin. Bu lisansları sadece kullandığınız kadar ödersiniz. Ne kadar az kullanırsanız, o kadar az ödeme yaparsınız. Bir sözleşme yenilemesi sırasında, kullanımınızdaki pik noktalara dikkat edin, böylece asgari ödemelerinizi gerçek ihtiyaca göre azaltabilirsiniz.

error: İçerik Korumalıdır.