Aspera Gartner Magic Quadrant for SAM Managed Services 2020

Aspera’nın Gartner Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services raporunda ödüllendirildiğini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

Gartner’a göre: “2022’ye kadar, herhangi bir ayda, yazılım ve bulut hizmetlerine yönelik artan harcamaların% 30’undan fazlası kullanılmayacak.” Gartner’ın SAM hizmet sağlayıcılarını araştırma kararının, kuruluşlar için Yazılım Varlığı Yönetiminin gelecekteki hayati yönüne dair kapsamlı bir bakış açısı gösterdiğini düşünüyoruz.

SAM tarafından yönetilen hizmetlere özel, tam iş ortağı yaklaşımı

Bir yazılım lisansı yönetim aracı sağlayıcısı olarak Aspera, hem SAM Yönetilen Hizmetler için 2020 Gartner Magic Quadrant’a hem de SAM Araçları için 2020 Magic Quadrant’a dahil olmaktan mutluluk duyar.

Raporun, Yazılım Varlığı Yönetimi teknolojisi ve hizmetlerinin tek bir kaynağı olarak gücümüzü ve çeşitli yayıncılarda müşteri gereksinimlerini desteklediğini düşünüyoruz. Özel, tam ortak yaklaşımımızın bir şirket için en iyi iş değerini sağladığına inanıyoruz.

Yazılım Varlık Yönetimi tarafından yönetilen hizmetlerin değeri nedir?

Magic Quadrant raporunda Gartner analistleri, SAM tarafından yönetilen hizmetlerin kuruluşlara sağlayabileceği değeri açıklıyor.

Yazılım varlık yönetimi (SAM) ile yönetilen hizmetler, bir müşterinin mevcut süreçlerini dönüştürmek ve kaynaklarını genişletmek için sağlayıcının özel SAM becerilerini ve metodolojilerini kullanır. SAM tarafından yönetilen hizmetler, yazılım ve bulut hizmeti maliyet optimizasyonu ve yönetişim hedeflerini karşılamak için gerekli disiplini kullanarak, sürekli veya planlı olarak doğrudan son kullanıcı müşterilerine sunulur.

Yazılım Varlık Yönetimi için en iyi uygulamalar her zaman gelişmektedir. Sektörümüz, yeni teknoloji seçenekleri, yazılım satıcılarından alınan lisans değişiklikleri ve şirketlerin karmaşık ihtiyaçlarını karşılamak için yetenekli profesyoneller arayışıyla yeniden şekilleniyor.

Bunun, Gartner’ın SAM tarafından yönetilen hizmetleri bir araştırma konusu olarak belirlemesinin bir başka önemli nedeni olduğunu düşünüyoruz. Raporda analistler şunları açıklıyor:

Hizmetler, uzmanlık, fikri mülkiyet ve en iyi uygulamalardan yararlanılarak, SAM olgunluğunu artırmak için mevcut SAM becerilerindeki boşluğu ele alan vasıflı kaynaklar tarafından sağlanır.

SAM Tarafından Yönetilen Hizmetler ile başarı için 3 trend çıkarımı

1. SAM tarafından yönetilen hizmetler, bulut maliyetlerinin artışını ve riskini azaltır

Bu makalenin başında da değinildiği gibi, yönetilmeyen bulut maliyetleri ve aşırı tüketim konusunda giderek büyüyen bir zorluk var. Şirketler, abonelik hizmetleri için lisans seçeneklerini veya bulut ile şirket içi arasında bir “karma” dengesini anlamıyor. Sanal makineler ve diğer platform kararları için BT mimarisini planlayabilecek personeli olmayabilir.

SAM yönetilen hizmetler burada devreye girer. Uzmanlarımız, VM’lerin nasıl kullanıldığı, bunlarda ne çalıştığı ve ihtiyaç duyduğunuz bilgi işlem kapasitesi gibi değişikliklerden planlanmamış lisanslama maliyetlerinden nasıl kaçınılacağı konusunda tavsiyelerde bulunur.

2. SAM tarafından yönetilen hizmetler, SAM uzmanlarının sektör boşluğunu doldurur

Araçlar bir anahtarı çeviremez. Onları yönetecek insanlara ihtiyacınız var. Bu kişilere sistemi nasıl çalıştıracakları öğretilmeli ya da çalıştırmaları için yardım sağlanması gerekir. Ancak herhangi bir BT alanında deneyimli kişiler bulmak zordur ve Yazılım Varlık Yönetimi, uzmanların az sayıdadır. Bununla birlikte, deneyimsiz insanları işe aldığınızda, programınız için daha uzun hızlanma süreleri ve çok daha uzun bir ROI yolu vardır.

Müşterilerimiz, tam zamanlı bir (veya üç) çalışanı işe almak yerine, ihtiyaç duydukları kadar çok veya az iş için eğitimli Servis uzmanlarıyla çalışmayı tercih ediyor.

3. SAM, herkese uyan tek bir boyut olmadığından, SAM tarafından yönetilen hizmetler esnek olmalıdır

Her şirket, teknolojisi ve süreçlerinde benzersizdir. Sıklıkla uğraştığımız büyük bir küresel şirket, genellikle donanım sistemleri, yazılım kurulumları ve son zamanlarda bulut hizmetleri ve hibrit lisanslama ile bir BT ortamına yıllardır sahiptir. Her bir özel ortamda esnek olan hizmetlere olan ihtiyacın arttığını görüyoruz.

Bu nedenle Aspera, bir dizi Yazılım Varlık Yönetimi tarafından yönetilen hizmete sahiptir:

Hızlı bir şekilde uyumluluğu bulmak için Hızlı Satıcı Analizi

Denetimler ve sözleşmeler için Etkili Lisans Pozisyonları

Devam eden tam görev dışı görev için Hizmet olarak SAM

Covid-19

2020’de, SAM tarafından yönetilen hizmetler daha da önemlidir. Şirketlerin paradan tasarruf etmesi veya yazılım maliyetlerinin artmasını önlemesi gerekir. Bütçelerinin yanı sıra odaklarını güçlendirmeleri gerekir. Bu şekilde hızlı satıcı ve lisans analizi ile şirket karlılığı arttırılabilecektir.

error: İçerik Korumalıdır.