Envanterin Yeni Boyutu: RayVentory 12.0

Avrupa’nın önde gelen kurumsal uygulama yaşam döngüsü yönetimi hizmetleri ve ürünleri sağlayıcısı, ödüllü keşif ve envanter çözümünün yeni bileşenlerle birlikte 12.0 sürümünü yayınladı. Diğer şeylerin yanı sıra, bu, çeşitli kaynaklardan gelen verilerin birleştirildiği, normalleştirildiği ve görsel olarak işlendiği merkezi bir platformdur. Almanya Paderborn tabanlı yazılım üreticisi bu nedenle envanter yönetiminde yeni bir boyut için rotayı belirliyor ve tüm yazılım envanter yönetimini başka bir seviyeye yükseltiyor.

Uçtan uca envanter çözümü RayVentory, aracı tabanlı, aracısız, uzaktan, taşınabilir ve mümkün olan en kısa sürede çok yüksek düzeyde otomasyona sahip istemciler, sunucular ve ağ cihazları için en yüksek kalitede veri topluyor . “Farklı ancak birleştirilebilir envanter yöntemlerimizle sunduğumuz esneklik, çözümümüzü benzersiz kılıyor. Bu, tek sağlayıcı olarak, müşterilerimizin en yüksek güvenlik kısıtlamaları ile her şeyi ve her yeri taramamızı sağlıyor. ”Dedi Raynet Genel Müdürü Ragıp Aydın.

Yeni merkezi veri merkezinin yenilikçi Smart Pull teknolojisi ile RayVentory’den toplanan verilere Active Directory (AD), SCCM, bulut platformları (Azure, AWS), SaaS uygulamaları gibi sınırsız sayıda başka veri kaynağı eklenebilir. Daha derin şeffaflık elde etmek için (Office 365, Jira, Salesforce, vb.), Sanallaştırma ortamları (VMware, Hyper-V) ve hatta docker örnekleri. Bunlar anlamlı bir şekilde birbirine bağlıdır, normalleştirilir ve bireysel gösterge tablolarında ve raporlarda bilgilendirici bir şekilde görselleştirilir.

Günümüzde birçok şirket, verilerini doğru bir şekilde yorumlama ve karar verme konusunda büyük zorluklarla karşı karşıyadır, çünkü veriler ya konuya özel bir şekilde hazırlanmamıştır, eksiksiz değildir ya da yetersiz kalitededir. BT maliyetlerinin optimizasyonuna ek olarak, güvenlik açıkları ve zayıflıkları da önemli bir rol oynar.

Küresel Risk Raporu 2020’de yapılan son araştırmalara göre siber saldırılar çok büyük bir risk olarak görülse de, çoğu şirket tehdidi hafife alıyor veya bu tür önemli bilgilere doğrudan erişemiyor. RayVentory, yalnızca “Donanım Varlıklarının Envanteri ve Kontrolü” ve “Yazılım Varlıklarının Envanteri ve Kontrolü” üzerindeki CIS Kontrolü ana odağını yerine getirmekle kalmaz, aynı zamanda güvenlik açığı ve risk yönetimi için önemli bilgiler sağlayan RayVentory Kataloğu aracılığıyla NIST veritabanına bir arayüze sahiptir. – günlük olarak güncellenir.

RayVentory Kataloğu, envanteri alınmış ham yazılım verilerini değerli bilgilerle zenginleştirir. Sonuç, kurulum sayısı dahil olmak üzere tespit edilen tüm yazılım ürünlerinin üretici, ürün kategorizasyonu, lisans türü, sürümü ve kullanım ömrü sonu verileri gibi ayrıntılı bilgileri içerir. Buradan, yazılım stratejisi dikkate alınarak yazılım ortamının temizlenmesi ile ilgili belirli bir eylem önerisi türetilebilir. Bu, yalnızca sürüm çeşitliliğinin tanımlanmasını değil, aynı zamanda kritik ve ekonomik yönler dikkate alınarak yazılım alternatiflerinin ayrıntılı bir açıklamasını da içerir. Bu, gereksiz yazılım sürümlerini, dilleri ve işlevleri tek bir görünümde görünür kılan anlaşılır bir rasyonelleştirme ile sonuçlanır.

RayVentory sürümüne aşağıdaki güçlü özellikler dahildir:

Akıllı veri yönetimi için Birleşik Veri Konsepti (UDC)

RayVentory Kataloğu

Docker örneklerinin otomatik olarak algılanması ve envanteri

Ayrıntılı envanter kaydı sayesinde izlenebilir süreçler

Özel Varlık Etiketleme

Envanter Durumu Göstergesinin Uzantısı

Çok dilli kullanıcı arayüzü

error: İçerik Korumalıdır.